یادگیری گیتار چقدر طول می کشد؟
چقدر طول میکشه گیتار یاد بگیرم؟
یادگیری گیتار یکی از پر طرفدارترین شاخه های موسیقی هستش و یکی از پر تکرار ترین سوالاتی که علاقه مندان به گیتار دارن همین سوال هستش که آیا گیتار سخت است چقدر طول میکشه گیتار یاد بگیریم؟
و پاسخ به این سوال رو با چند سوال به شما خواهیم داد . دوست داری به چه سطحی از نوازندگی گیتار برسی؟
آیا میخوای فقط چنتا ریتم و آکورد یاد بگیری یا میخوای یک سری ملودی هایی که دوس داریو بنوازی یا قصد کردی برای دلبری کردن از همسرت ،دوست دختر/ پسر خودت یا کراشت یا جلب توجه دوستانت یا خانواده توی مهمونی ها و سفرها چیزی برای ارائه داشته باشی یا دوست داری که مسیر پر از چالش گیتاریست شدن رو انتخاب کنی یا در ادامه حتی از آموزش دادن گیتار کسب درامد کنی و به شکل یک شغل میخوای بهش نگاه کنی؟
در واقع مسیر یادگیری گیتار انتهایی براش وجود نداره و اگر جایی شنیدین که میگن آموزش گیتار صفر تا صد ، بدونین قطعا یک جای کار میلنگه و قرار هست از یک نا کار بلد چیزهایی رو جسته و گریخته و با بهای بالاتری بیاموزید.
اما اینکه چقدر زمان میبره تا بتونین ریتم ها و آکوردهارو بنوازید با توجه به آدمهای مختلف متفاوت است و به طور میانگین بین 4 الی 9 ماه متفاوت است اما همیشه استثنائاتی وجود دارد و حتی گاها شخصی بعد از گذشت 1ماهو نیم قادر به انجام این کار بوده و بلعکس اون رو هم داشتیم که فردی بعد از گذشت 2 سال هنوز نمیتونه به خوبی این کار رو انجام بده .
آموزش گیتار چقدر زمان میبرد؟
اینکه بخوایم زمانی برای پایان اموزش گیتار در نظر بگیریم در واقع کار درستی نیست و یادگیری این مهارت به چنتا فاکتور بستگی دارد که شامل :
هدف اولیه شخص از یادگیری گیتار
گیرایی ذهنی فرد و درک دقیق مطالب در هنگام آموزش
انجام تمارین منظم برای ایجاد هماهنگی بین اعصاب و عضلات
فاصله ی زمانی بین درک و فهم یک مطلب تا انجام عملی اون کار به طور دقیق باید کم باشد (که با انجام تمارین منظم میسر میشود)
ثبات بیشتر در اشتیاق فرد هنگام برخوردن به سختیهای یادگیری گیتار (اسم اینو عشق میذاریم)
- قانع نبودن به اطلاعات آموخته شده در کلاس و در کنار اونها پژوهش و کنجاو بودن و همیشه در جستوجو بودن در مورد مسائل مرتبط با گیتار و نه فقط قناعت به آموخته های کلاس گیتار
کشفیات علایق جدید با شنیدن سبکهای موسیقی اصیل
در ادامه مسیر مثلا با گوش دادن به موسیقی های مختلف و سبکهای مختلف موسیقی مثل جَز ، بلوز ، راک ، کانتری ، کلاسیک ، فلامنکو ، و… باعث ایجاد اهداف جدید در ذهن هنرجو میشه و علاوه بر ایجاد انگیزه دوباره ،سختیهای این مسیر رو آسون تر میکنه چرا که دوست دارید قطعات مورد علاقه خودتون رو بنوازین که هیچ حسی از این زیباتر نیست که قطعاتی که با اونها غرق در لذت و خیال پردازی میشین با دستان خودتون اینبار ، دوباره خلق بشن.
ذهن شما ممکن است پر از سوالات مختلف باشد . مثلا اینکه آیا من استعداد این کار را دارم؟ یا اینکه آیا سن من برا شروع این مهارت بالا نیست؟ یا اگر شروع کنم میتونم سریع گیتار زدن رو یاد بگیرم؟ و ممکن است احساس ترس از این داشته باشین که نکنه یاد نگیرم!
در جواب باید بگم در برخی موارد، هنرجویان مبتدی همیشه زمان کافی برای یادگیری اصول اولیه را به خود نمیدهند و بهطور ناعادلانه فشار زیادی به خود وارد میکنند تا اینکه نا امیدی زیادی رو به خودشون ندونسته تحمیل میکنند و نهایتا از این مسیر کنار میرن.
آروم باش!
یادگیری نواختن گیتار باید یک تجربه سرگرم کننده باشه که بیشتر از مسیر باید لذت برد تا تا مقصد. حتی بهترین نوازندگان گیتار راههای جدیدی برای ایجاد انگیزه و آزمایش تکنیکهای جدید پیدا میکنند. به عنوان یک مبتدی، یکی از بهترین راه ها برای یادگیری گیتار این است که به آرامی شروع کنید و پس از گذراندن دوره مقدماتی گیتار سبکی رو که دوست دارید نواختنش رو از یک استاد مرتبط با این سبک یاد بگیرید. حتی میتونید نواختن آهنگهای آسان رو روی گیتار بیاموزید و به شما کمک میکنه تا مهارتها یا آکوردهای جدید گیتار را که یاد میگیرید در عمل به کار ببرید. اینهم به حفظ انگیزه شما کمک می کند.
هر سنی و هر انگیزه ای برای شروع به آموزش گیتار داشتین یادتون باشه که شما با عجله کردن در یادگیری حتی اگر استعداد کافی برای نوازندگی گیتار داشته باشین ،اون استعداد رو می کُشین ،چرا که انتظارتون این هست سریع این مهارتو یاد بگیرین و چون در ابتدای کار این محقق نمیشه و نیاز به توجه و انجام تمارین خاصی داره ، شما دلسرد میشین و عجله در یادگیری سمِ!!
تاثیر مدرس خوب یا بد بر طول زمان یادگیری گیتار
از طرفی یادتون باشه که یک مدرس بد میتونه کسی باشه که طول مسیر یادگیری نوازندگی گیتار رو با نداشتن چارت مشخص برای آموزش و عنوان کردن مطالب پراکنده و همینطور نداشتن آگاهی کافی برای رفع چالش های به وجود اومده برای شما، افزایش میده و علاوه بر هزینه هایی که در زمان و پول شما از دست میره به خودتون که نگاه میکنید متوجه میشین به هیچ جایی نرسیدید و چیزی از گیتار نمیدونین!
البته یادتون باشه این در صورتی صدق میکنه که شما به تمام کارهایی که مربی و مدرستون از شما خواسته عمل کرده باشین و نتیجه ای از انجام اونها در طی یک زمان معین نگرفته باشین. به عنوان مثال 9 ماه هیچ تغییری در شما و مهارت و اطلاعات شما اتفاق نیفتاده باشه.
وقتی شما کسی رو به عنوان مدرس گیتار خودتون انتخاب می کنید یعنی که شما پذیرفتین که از آموزشهای اون شخص استفاده کنید و باید هم به نکات ،توصیه ها و درسهای او گوش کنید وگرنه در غیر این صورت باید به کلاس گیتار مدرس دیگری بروید اگر حرف شنوی لازم رو از مربی خودتون ندارید که در اینصورت هزینه و وقت خودتون و اون شخص رو تلف خواهید کرد چون در صورتی این کلاسها برای شما ثمر خواهند داد که شما کارهای لازم رو انجام دهید. و اگر در طی یک مدت معین (طبق مثال قبلی مثلا 8 الی 9 ماه ) انجام دادین و نتیجه نگرفتین اون زمان ادامه دادن با اون مدرس برای شما بی فایدست. در واقع هنرجویان مبتدی که از مدرس خودشون نا فرمانی میکنند حق برچسب زدن رو ندارن که استاد خودشون رو مدرس بد معرفی و خطاب کنند.
امیدوارم به پاسخ سوالات خودتون در این مقاله پارس آهنگ دست پیدا کرده باشین.
پکیج معروف ترین آهنگهای جهان (نت و تبلچر به همراه بکینگ ترک)
پکیج معروفترین آهنگهای جهان (نت و تبلچر به همراه بکینگ ترک) A Time For Us (رومئو و ژولیت) خصوصی این…
دوره آموزش تصویری ریتم نوازی ، آکورد، همراهی آواز و زدنو خواندن با گیتار
دوره آموزش گیتار ( ریتم ها ، آکوردها ، همراهی آواز و زدنو خوندن با گیتار) معرفی بهترین دوره آموزش…
دیدگاهتان را بنویسید